Hoppa till sidans innehåll

Information om kurserna våren 2020


Prova på

Under vårterminen är ingen prova-på-kväll inplanerad. Du är välkommen att prova första kvällen gratis innan du bestämmer dig för vilken kurs du vill gå.

 

Föranmälan – rekommenderas!!

Du anmäler dig till vårens kurser på någon av våra aktiviteter (till en instruktör) eller genom att skicka en intresseanmälan till vår info-mail (This is a mailto link) och betala in kurs- och medlemsavgiften på vårt bankgiro/swish. Ange namn, adress, personnummer, mailadress och telefonnummer samt vilken/vilka kurser du anmäler dig till.

 

Vi begränsar antalet deltagare på kurserna, för att få plats i lokalen, och vid för många anmälningar är det den som betalat kursavgiften som har förtur.

 

Gå flera kurser

När du anmäler dig till en kurs hos oss och betalar kursavgiften så får du delta på vår andra kurs utan extra kostnad. Detta gäller ordinarie linedancekurser på tisdagkvällar. Du får alltså två kurser till priset av en.

 

Träna själv

Att lära sig dans skiljer sig inte från annan inlärning – man måste öva. För att verkligen lära sig en dans räcker det inte att dansa en gång per vecka, på kursen.

 

Vi rekommenderar alla våra kursdeltagare att träna på danserna mellan kurstillfällena. Till hjälp finns dansbeskrivningar och videoklipp på internet – där kan man både läsa och titta som hjälp för minnet.

 

De danser vi har lärt ut hittar du på vår hemsida under Utlärda danser – både stegbeskrivning och länk till videoklipp.

 

Nybörjarkurs

Kursen startar i september.

 

Kursen passar den som aldrig dansat Linedance tidigare eller den som vill lära sig enklare danser och grundsteg. De danser som lärs ut är enkla nybörjardanser på nivå UltraBeginner och Beginner.

 

Nybörjarkurs, fortsättning 1

Tisdagar kl 19.15-20.25 i Föreningshuset Stockholmsvägen 1 i Norrtälje (IOGT), start 7/1. Terminen består av 12 kurskvällar, 1 danskväll och 1 terminsavslutning = 14 veckor.

 

Kursen passar dig som dansat en eller ett par terminer tidigare och kan de flesta grundstegen. De danser som lärs ut är nybörjardanser och lätta fortsättningsdanser på en nivå som motsvarar Beginner och Easy Improver.

 

Pris 600kr + 150 kr medlemsavgift för 2020

 

Avgiften betalas på bankgiro 5878-3119 eller till swish 123 539 57 93

 

Fortsättningskurs 2

Kursen startar i september.

 

Kursen passar dig som dansat ett par terminer tidigare och kan de flesta grundstegen. De danser som lärs ut är fortsättningsdanser på en nivå som motsvarar Easy Improver och Improver men även Beginnerdanser förekommer.

 

Fortsättningskurs 3

Tisdagar kl 18.00-19:10 i Föreningshuset Stockholmsvägen 1 i Norrtälje (IOGT), start 7/1. Terminen består av 12 kurskvällar, 1 danskväll och 1 terminsavslutning = 14 veckor.

 

Kursen passar dig som dansat flera terminer tidigare och kan de flesta stegen och stegkombinationerna. De danser som lärs ut är på en nivå som motsvarar Intermediate. Det kan också förekomma danser på såväl Improver som Advanced nivå.

 

Pris 600kr + 150 kr medlemsavgift för 2020

 

Avgiften betalas på bankgiro 5878-3119 eller till swish 123 539 57 93

 

Fortsättningskurs 4

Den här kursen ges inte våren 2019.

 

Kursen passar dig som dansat flera terminer tidigare, kan grundstegen och vill ha lite svårare danser att utmana dig själv med.

 

Fortsättningskurs, Intensiv 1 dag

Just nu har vi inga kursdatum bokade för intensivkurs.

 

Kursen passar dig som har dansat länge, kan många steg och stegkombinationer och som på en och samma dag kan ta in flera nya danser. Nivån på danserna kan variera, från lätt mellannivå till hög mellannivå eller avancerad.

 

Dansteknik 1 dag

Lördagen 15e februari arrangerar vi en endagskurs i dansteknik och dansstilar. Se Facebook och hemsida för anmälan och mer information.

 

Trivselregler

Glädjande nog har vi blivit fler och fler på kurserna och med det följer nya krav på kursledare och kursdeltagare. Därför har vi formulerat trivselregler för våra kurser och träningar.

 

Grundregeln är att alltid visa hänsyn och respekt för varandra på kurser och träningar. Syftet är att det ska vara trevligt. För alla.

 

Våra trivselregler är:

 

  • Kom i tid.                    
  • När man är i salen är man med på kursen (gäller även besökare).
  • Inget onödigt prat under utlärning.
  • Stäng av mobilens ljud.
  • Undvik starka parfymer/dofter med hänsyn till de som är överkänsliga.
  • Barn, föräldrar, vänner och andra besökare är välkomna, men då får dom vara med på kursen. Vill de bara titta på är de välkomna på träningskvällar, fester och uppvisningar. 
  • Ha skor som är lämpade för inomhusbruk så att inte golvet blir förstört och får fula märken. Om du inte har dansskor så använd ett par gamla, lagom slitna, gympaskor med lite glid – för bra fäste är inte bra för dina knän.

 

Dessa regler är till för att visa respekt för andra som kan ha svårt när det är folk, ljud, dofter osv runtomkring som kan störa koncentrationen.

 

Kontaktinformation, Instruktörer

 Ann-Sofie Åhman This is a mailto link  tel 070-2737420

 Inga Jakobsson This is a mailto link  tel 073-6284215

 Thomas Livén This is a mailto link tel 073-9800631

 

Uppdaterad: 25 SEP 2020 13:07 Skribent: Ann-Sofie Åhman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Norrtelje Linedancers - Danssport
Cecilia Hjortsten, Rumbavägen 5
76111 Bergshamra

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: annsofie.ahman@norrt...

Se all info